Today.ua

В Україні заборонять продаж ліків дітям та підліткам

Український уряд знайшов спосіб запобігти небезпечному використанню дітьми аптечних препаратів. Верховна Рада підтримала законопроект про повну заборону продажу ліків особам, які не досягли 14-річного віку.

Народні обранці проголосували в першому читанні за проект закону №5122 про внесення змін до статті 21 закону "Про лікарські засоби" щодо запровадження в Україні заборони на продаж ліків дітям і підліткам до 14 років. У разі порушення передбачені значні штрафи.

"За" ухвалення даного законопроекту проголосували 306 парламентарів, "проти" - 0, "утрималися" - 32.

Відзначимо, що авторами проекту закону про заборону продажу ліків дітям і підліткам є народні депутати від партії "Слуга народу" - Ярослав Дубневич, Сергій Кузьміних , Михайло Радуцький та інші. У пояснювальній записці до законопроекту автори написали, що продаж лікарських препаратів дітям до 14 слід заборонити, оскільки за даними ВООЗ в світі зростає кількість спроб самогубства, що здійснюються малолітніми особами з використанням лікарських засобів.

Поки законопроект прийнятий тільки в першому читанні, далі він повинен пройти ще кілька обов'язкових процедур, перш ніж стане частиною законодавства України. Про дату вступу в силу буде повідомлено заздалегідь.

Нагадаємо, раніше Верховний суд України заборонив дітям без щеплень відвідувати дитячі садки і школи. Що робити батькам?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ