Today.ua

В Україні різко зміниться погода: детальний прогноз до кінця січня 2022 року

Період похолодання, снігопадів та морозів в Україні зміниться значним потеплінням до "плюсових" температурних показників. Метеорологи Укргідрометцентру оприлюднили прогноз погоди по областях на останні дні січня 2022 року.

У п'ятницю, 28 січня, у всіх регіонах України середня температура повітря становитиме близько +1...+4 градусів. Сильні морози очікуються лише у східних областях у нічний час доби – до -9 градусів.

Невеликий сніг, подекуди мокрий, синоптики прогнозують по всій Україні. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. У суботу, 29 січня, у західних областях встановиться хмарна погода без опадів. На решті території України снігопади посиляться. Стовпчики термометрів у більшості регіонів зупиняться в діапазоні -1…+1 градус Цельсія. Найтепліше буде на Півдні – до +3 градусів вдень, холодніше на Заході – до -2. Неділя, 30 січня, порадує українців від малого до великого снігом. Відсутність сильних морозів дозволить зліпити сніговика та покататися на сніговій гірці. Проте автолюбителям слід дотримуватися особливої обережності на дорогах. Середня температура повітря перебуватиме в діапазоні від -1 до +2 градусів вдень, вночі морози посиляться по всій Україні. Останній день другого місяця зими 2022 року – понеділок, 31 січня, буде набагато теплішим за попередній. На Півдні повітря прогріється до +4 градусів, в решті регіонів стовпчики термометрів покажуть -1...+1 градус. Невеликі снігопади, подекуди з дощем, можливі у всіх областях. Нагадаємо, синоптики пообіцяли українцям фантастичне літо. Прогноз погоди на червень, липень та серпень 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ