Today.ua

В Україні подорожчала малина: ягода коштуватиме в чотири рази більше, ніж в минулому році

В Україні почався збір врожаю малини, перші партії ягід уже надходять до ринку. Однак ціни на вітчизняну малину занадто високі по цілому ряду причин.

В середині червня 2020 року малина на прилавках українських магазинів коштувала в межах 50 - 60 гривень за кілограм. У поточному році вартість малини варіюється в діапазоні 170 - 200 гривень за кілограм. За даними аналітиків ринку, малина в 2021 році буде занадто дорогою через несприятливі погодні умови. Холодна весна і прохолодний початок літа 2021 року зрушили терміни дозрівання малини в середньому на 10 днів.

Крім того, рясні опади, які обрушилися на Україну в першій і другій декаді червня, забарилися дозрівання малини. З цієї причини, в період, на який зазвичай випадає розпал сезону ягід, малина тільки почала дозрівати в південних областях. Відповідно, ціни на неї занадто високі через невеликоу пропозицію і підвищений попит. На даний момент, у продаж надходять невеликі партії малини з фермерських господарств на Півдні України. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Нагадаємо, раніше українцям розповіли, коли на ринку варто очікувати зниження цін на малину. І чи варто взагалі сподіватися на зменшення цінників?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ