Today.ua

В Україні оголошено жовтий рівень небезпеки: ожеледь на дорогах очікується у всіх областях, крім трьох

На дорогах України прогнозується масштабне зледеніння. У двадцяти областях країни оголошено жовтий рівень небезпеки через ожеледицю на дорогах. Негода обійде лише три області.

У п'ятницю, 4 лютого 2022 року, в Україні діятиме жовтий рівень небезпеки на автошляхах у всіх регіонах країни. Лише три південні області – Одеська, Миколаївська та Херсонська, де вже кілька днів не було опадів, зможуть уникнути небезпечного природного явища.

У решті областей України метеорологи прогнозують масштабне зледеніння. У ДСНС просять мешканців України відмовитися від поїздок на особистому транспорті у п'ятницю, оскільки ожеледиця збільшує гальмівний шлях і нерідко стає причиною аварій на автошляхах. Зледеніння торкнеться не тільки автотрас, пішоходам теж слід дотримуватися заходів безпеки. У періоди ожеледиці пересуватися вулицями та тротуарами необхідно дрібними кроками, не поспішаючи. Руки слід розставити убік і в жодному разі не тримати їх у кишенях. Якщо на вулиці слизько, намагайтеся носити взуття з протиковзкою підошвою або придбайте спеціальні накладки.

Нагадаємо, в Україні відзначили День бабака. Харківське звірятко Тимко вкотре передбачило погоду на весняні місяці. Цього року весна буде ранньою, але холодною та тривалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ