Today.ua

В Україні деякі школи змінили графіки канікул: названі області, які відмовилися підкорятися МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України видало рекомендації щодо зміни графіків канікул в школах країни. Однак деякі області вирішили не підкоритися вимогам відомства.

У зв'язку з погіршенням епідситуації в усіх регіонах України МОЗ попросив владу на місцях і адміністрації шкіл про те, щоб школярі були відпущені на канікули раніше терміну. Відзначимо, що згідно з графіками, розробленими в МОН, осінні канікули мали розпочатися з 25 жовтня 2021 року і триватиме до 31 жовтня включно.

У МОЗ рекомендують школам відправити дітей на канікули на цілий тиждень раніше - з 18 жовтня, щоб уникнути подальшого погіршення ситуації з коронавірусом. Багато шкіл прислухалися до МОЗ і оголосили про зміни в графіку канікул, але є області, де діти підуть на канікули відповідно до встановленого раніше розкладом.

Виходячи з того, що в більшості регіонів України рівень захворюваності Ковід-19 неухильно зростає, в Міністерстві охорони здоров'я прогнозують продовження осінніх канікул майже на місяць.

"Швидше за все, канікули будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть досить тривалими. Зазвичай вони тривають протягом 2 тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3 - 4 тижні", - розповіли в МОЗ.

Перенести терміни початку шкільних канікул відмовилися в Одесі, Києві, Луцьку, Дніпрі, Житомирі, Рівному, Миколаєві та Полтаві.

Нагадаємо, шкільні канікули в Україні можуть перенести не тільки через пандемію, а й з іншої причини. Чому українських школярів хочуть перевести на дистанційку до весни?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ