Today.ua

В Україні зіпсується погода на 1 вересня: прогноз Укргідрометцентру на перші дні осені

Наближається свято 1 Вересня, коли школярі та студенти знову сядуть за парти. Святкові урочистості часто проводять на вулиці, біля головного входу в будівлю навчального закладу. У Гідрометцентрі розповіли, яка погода встановиться в День знань в різних регіонах України.

Як одягнути школяра і студента на 1 вересня залежить від погоди. В Укргідрометцентрі повідомили, що погодні умови в день Першого дзвоника в значній мірі будуть відрізнятися від погоди в останні дні серпня.

Метеоролог Укргідрометцентру Олександра Хала попереджає, що на 1 вересня в Україні буде спекотніше, ніж у серпні. Потепління повернеться в країну після 28 серпня, стовпчики термометрів будуть перебувати в діапазоні +25 ... +27 градусів. У перший день осені повітря прогріється до +30 в східних і південних областях. Трохи свіжіше буде на території більшості областей центрального регіону, тут стовпчики термометрів не перевищать позначку в +27 градусів. На Півночі країни, а також в Київській, Житомирській та Вінницькій областях температура повітря складе від +22 до +25 градусів. На Заході буде значно прохолодніше - від +17 до +21 градуса.

Дощі і грози в День знань пройдуть по всій території Західної України, а також у Вінницькій, Київській, Черкаській та Сумській областях. Відправляти школяра на 1 вересня в школу потрібно обов'язково з парасолькою і в куртці.

Дізнайтеся також, яка погода буде в Україні протягом вересня 2021 року. Синоптики обіцяють два бабських літа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ