Today.ua

У МОЗ назвали умови видачі сертифікатів про проходження вакцинації від COVID-19

Спеціальні міжнародні сертифікати про проходження вакцинації від коронавіруса в Україні видаватимуть на певних умовах. Хто може розраховувати на отримання «паспорта вакцинації», розповів заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами головного санлікаря України Віктора Ляшко, видача сертифікатів про вакцинацію від COVID-19 міжнародного зразка стартує найближчим часом. Причому, видавати сертифікати будуть безкоштовно. Головна умова отримання сертифіката - це подвійне щеплення, уточнив Ляшко.

Тобто громадяни України, які зробили два щеплення від COVID-19 зможуть отримати спеціальний документ, який дозволить їм вільно перетинати кордони інших держав, влаштовуватися на роботу в інших країнах. Крім того, за словами Віктора Ляшка, в Україні будуть видавати виключно міжнародні сертифікати про проходження вакцинації від коронавіруса. Ніяких інших «паспортів вакцинації» бути не повинно.

«Є міжнародні медико-санітарні правила, є додаток номер шість до цих правил, який чітко прописує форму і вимоги до міжнародного свідоцтва про вакцинації. І поки ніяких інших паспортів ми не впроваджуємо», - розповів заступник голови МОЗ.

Варто відзначити, що в країнах ЄС планують вже до літа поточного року запустити видачу «COVID-сертифікатів».

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, скільки буде коштувати щеплення від коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ