Today.ua

Укрзалізниця назвала категорії громадян, які зможуть подорожувати на потягах без COVID-сертифікатів

Український перевізник Укрзалізниця оприлюднила нові правила для пасажирів, за якими будуть пускати в потяги. Названо також категорії громадян, які зможуть подорожувати без COVID-сертифікатів.

Починаючи з 21 жовтня 2021 року Укрзалізниця вводить нові обмеження для пасажирів. Так, українці зможуть скористатися послугами перевізника тільки в тому випадку, якщо пред'являть COVID-сертифікат про повний курс вакцинації від коронавіруса або нададуть негативний ПЛР-тест, зроблений безпосередньо перед поїздкою.

Нові правила пасажирських перевезень УЗ не стосуватимуться лише громадян, що не досягли 18-річного віку. Особам цієї категорії населення не потрібно надавати COVID-сертифікат і результати ПЛР-тестів.

"Для них, згідно з текстом, який пропонується, не планується ніяких обмежень. Вакцинація цієї категорії ще не проводилася, а також не потрібні тести. Тому діти і студенти до 18 років зможуть вільно подорожувати без будь-яких обмежень", - повідомив на брифінгу глава пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

Всі інші громадяни України з 21 жовтня в регіонах, які віднесені до "жовтих", "помаранчевих" чи "червоних" карантинних зон, зможуть відправитися в поїздку на залізничному транспорті тільки за умови проходження повного курсу вакцинації.

Крім відповідного сертифіката можна пред'явити негативний результат ПЛР-тесту, який був зроблений не пізніше ніж за 72 години до відправлення поїзда.

Нагадаємо, Укрзалізниця може оголосити страйк в будь-який момент. Через що працівники УЗ готові зупинити рух поїздів?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ