Today.ua

Українцям розповіли, коли почнеться нова хвиля COVID-19 і чим вона небезпечна

Україні не вдасться уникнути чергової хвилі коронавіруса, яка буде викликана поширенням нового штаму "Дельта". Небезпека даної мутації в тому, що вона ставить під серйозний удар найвразливішу категорію населення країни.

Головний інфекціоніст Львівської області і керівник Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко дав прогноз щодо того, як в Україні будуть розвиватися події в найближчим часом. Йдеться про чергову хвилю COVID-19. Експерт зазначив, що влітку в Україні ситуація з коронавірусом значно покращилася, проте це всього лише "затишшя перед бурею".

"Загальна кількість хворих у нас зменшилася, показники летальності також знизилися. Але, як на мене це - таке затишшя перед можливою бурею. Оскільки зараз в світі фіксується штам "Дельта", головним чинником якого є багато мутацій і він є більш заразним і агресивним для людського організму і в цьому є його головна небезпека", - розповів Сергій Федоренко.

На думку інфекціоніста, влітку українці масово виїжджають на відпочинок, тому і виникла ілюзія, що COVID-19 відступив. Але вже зовсім скоро люди почнуть повертатися додому, до великих міст. Ближче до осені ситуація з поширенням коронавіруса почне погіршуватися. У той же час, вакцинація населення значно стримує епідемію небезпечної інфекції. Крім того, головний інфекціоніст Львівської області зазначив, що штам "Дельта" вкрай небезпечний для неповнолітніх дітей. Якщо раніше накоронавірус хворіли в більшості дорослі люди, то нова мутація вражає дитячі організми.

"В Україні ми знаємо, що діти не підлягають вакцинації від коронавируса. Тому існує висока потенційна небезпека, що на якомусь рівні почнуть хворіти неповнолітні, а вони в організованих колективах і тут теж є ризик, що саме серед них може бути спалах", - підсумував Сергій Федоренко.

Нагадаємо, раніше педіатр Доктор Комаровський розповів батькам, як вони можуть захистити своїх дітей від зараження штамом "Дельта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ