Today.ua

Українські садоводи виростили рекордно велику лохину: одна ягода важить майже 10 грамів

Українські садоводи давно змагаються, хто виростить найбільші і найсмачніші фрукти, овочі і ягоди без використання хімічних добрив та стимуляторів росту.

Львівська компанія "Еко Віста" повідомила, що її співробітники зуміли виростити рекордно крупну лохину. Вага ягоди склала 9,73 грама. Таким чином, Львівські аграрії встановили новий рекорд в Україні, залишивши позаду своїх колег з Київської області.

"Не так давно прозвучала новина про те, що на одному з ягідників України зібрали лохину, діаметром більше 3-х см и вагою до 9 грамів, яку визнали найбільшою в Україні. Ми щиро пораділи за наших колег, а буквально вчора побачили вже на власних ягідниках ось цю ягідку, яка за вагою навіть більше, ніж їх рекордсменка", - повідомили представники "Еко Віста".

Варто відзначити, що рекордно велику лохину українські виробники вирощують без обробки стимуляторами або небезпечними для здоров'я людини і навколишнього середовища хімічними речовинами. Українська лохина є органічною.

Раніше українські аграрії похвалилися гігантською черешнею, яку їм вдалося виростити в цьому році. Всього чотири ягоди важать майже сто грамів. Для України це справжній рекорд, оскільки представлені фермерами ягоди черешні перевищують норму за розміром і вагою в три рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ