Today.ua

“Вбиває людей з міцним імунітетом“: Доктор Комаровський розповів про головну небезпеку коронавірусу Омікрон

Заслужений лікар України Євген Комаровський розповів, для кого найбільш небезпечний новий штам коронавірусу Омікрон. Медик також озвучив несподівану думку, чому нова мутація COVID-19 з'явилася саме у ПАР.

Доктор Комаровський прокоментував наростаючу в усьому світі паніку, спровоковану появою нового штаму коронавірусу Омікрон. Ця мутація COVID-19 була вперше виявлена на території ПАР. За словами Євгена Олеговича, у цій африканській країні у величезної кількості людей діагностовано ВІЛ.

"Якщо у людини в організмі немає взагалі ніяких антитіл, не треба вірусу мутувати, він просто викликає хворобу. Якщо антитіл багато, і вони нейтралізують, то вірус теж не може мутувати, він просто не може починати розмножуватися. Мутації відбуваються в організмі людей, у яких мала антитіл, і вони нечітко збігаються", - пояснив появу нового штаму COVID-19 український педіатр.

Євген Комаровський зазначив, що Омікрон смертельно небезпечний для людей із добрим імунітетом. Потрапляючи в такий організм, вірус викликає тяжкий аутоімунний стан, який у медичному середовищі називають "цитокіновий шторм". У цьому стані в організмі людини у відповідь на вірусне зараження починається руйнування тканин вогнища запалення, одночасно реакція поширюється на сусідні тканини і в міру розвитку набуває системного характеру, охоплюючи весь організм у цілому. Цитокіновий шторм вважається потенційно летальною реакцією імунної системи.

У людей зі слабким імунітетом, стверджує Доктор Комаровський, коронавірусна хвороба, викликана штамом Омікрон, протікає у легкій формі, але тривалий час.

Нагадаємо, Доктор Комаровський розповів про ефективність вакцин проти коронавірусу Омікрон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ