Today.ua

Тести ЗНО в Україні можна буде здати за гроші

Міністерство освіти і науки України прийняло постанову про впровадження платного ЗНО для випускників шкіл. За можливість здавати тести по ряду дисциплін батькам школярів доведеться платити гроші.

У наказі Міністерства освіти йдеться, що з 2022 року в Україні тільки частина тестів зовнішнього незалежного оцінювання буде здійснюватися за рахунок держави. За решту іспитів доведеться розкошелитися батькам випускників.

Так, держава буде оплачувати для кожного випускника можливість здати максимум п'ять тестів ЗНО. Всього в переліку Міносвіти на 2022 значиться 11 дисциплін, за якими школярі можуть проходити тестування в рамках зовнішнього незалежного оцінювання. Таким чином, якщо випускник бажає здати більше п'яти іспитів, то за дозвіл це зробити доведеться заплатити гроші.

Внести кошти в якості оплати за проходження додаткових тестів ЗНО за абітурієнта можуть як фізичні особи, так і юридичні.

Повний перелік шкільних дисциплін за якими випускники шкіл у 2022 році можуть складати іспити:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні почався справжній освітній хаос. Школи не приймають дітей в 10-ий клас, порушуючи закон про право на доступну освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ