Today.ua

Українцям розповіли, який хліб найбільш небезпечний для здоров'я

Експерт в області харчування розповів, який хліб може бути небезпечним для здоров'я. Більшою мірою це пов'язано з погодою та вологістю, які нині панують в Україні.

Хлібний сомельє Ігор Лаврешін розповів про те, що через порушення правил зберігання, підвищеної вологості і спеки один з найбільш ходових товарів в країні - хліб, може бути небезпечним для здоров'я.

За словами фахівця, поганого хліба не буває, але є хліб, який непридатний для вживання, який несе небезпеку для людського здоров'я. З огляду на нинішню високу температуру повітря і підвищену вологість, особливо часто ми стикаємося з бактеріальними інфекціями.

Якщо ви помітили, що на хлібі з'явилася цвіль, Ігор Лаврешін підкреслює, що такий продукт їсти не можна. Навіть якщо ви зріжете місце з цвіллю, її спори вже зародилися в хлібі.

"Зараз в Україні висока температура і вологість. Останнім часом, коли ви купуєте темні сорти хліба, вони всередині починають заражатися бактеріальною інфекцією, яка називається картопляна хвороба. Якщо ви відчуваєте мінімальний неприємний запах і хліб всередині липкий, ні в якому разі такий хліб теж не можна вживати", - заявив хлібний сомельє.

Говорячи про імпортні лаваш, у яких тривалий термін зберігання, експерт зазначив, що вони не є небезпечними для здоров'я, але і ніякої користі не несуть, оскільки в них міститься велика кількість масел. Краще взяти звичайний лавах без "глушників". Його термін зберігання 3 дні, а хліба - 5.

Нагадаємо, в українських магазинах продають небезпечне печиво. Експерт розповів, на які шкідливі компоненти потрібно звертати увагу покупцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ