Today.ua

Сотні українців прищепили незареєстрованим препаратом від Johnson&Johnson

Вакцина від знаменитого виробника Johnson&Johnson в Україні ще не зареєстрована, однак сотні українців вже встигли прищепити новим препаратом.

Як стало відомо, вакцину від коронавіруса виробництва компанії Johnson&Johnson (Janssen) завезли на територію України в кількості 500 доз. Необхідну для реєстрації процедуру перевірки препарат ще не пройшов, однак громадянам його вже активно колять.

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що вакцину виробництва Johnson&Johnson використовує для вакцинації співробітників приватна компанія з США, яка працює на території нашої країни.

"Вакцина виробництва Johnson&Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини були завезені на територію нашої держави, відповідно до затвердженого порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку і забезпечила дотримання температурного режиму", - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.

Українські співробітники американської компанії повинні виїжджати на Аляску, куди вони не можуть потрапити без документів про те, що вони вакциновані сертифікованою в США вакциною. Саме цим фактом була продиктована необхідність вакцинації громадян України саме цією вакциною.

У підсумку, вже 224 українця були щеплені від коронавіруса поки ще не зареєстрованою в Україні американською вакциною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Польщі будуть вакцинувати українських заробітчан, у яких немає можливості зробити щеплення в рідній країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ