Today.ua

Сніг, морози та вітер обрушаться на частину території України на День Миколая

Погодні умови у День святого Миколая на більшій частині території України будуть складними. Налипання мокрого снігу, дощі, вітер та морози у низці регіонів прогнозує народний синоптик Наталка Діденко.

Згідно з прогнозом синоптика, у вихідні, 18 та 19 грудня 2021 року, в Україні буде хмарно та волого. У різних областях опади випадуть у вигляді дощу та мокрого снігу. Антициклон Zafira та атмосферні фронти північних циклонів, які пануватимуть над Україною у День святого Миколая, не дозволять встановитись сонячній погоді.

Пік протистояння циклонів та антициклону Наталка Діденко прогнозує на суботу, 19 грудня, жителі України відчують це через сильні пориви вітру. Наталка Діденко зазначила, що опади багато в чому залежатимуть від температури повітря. У

регіонах, де на вихідні встановиться "плюсова" температура, пройдуть дощі, можливі тумани. Снігопади синоптик прогнозує у регіонах із "мінусовою" температурою повітря.

Мокрий сніг, місцями з дощем та густі тумани обрушаться на Київ на День Миколи. Вітер буде сильний, часом потужність поривів сягатиме штормових показників. Стовпчики термометрів будуть у діапазоні від невеликих морозів до незначного потепління.

Час дії антициклону триватиме до початку наступного тижня, але вже з вівторка, 21 грудня, Наталка Діденко прогнозує серйозне похолодання. Зима почне вступати у свої права.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди на Новий рік. Чи варто чекати морозів та снігопадів у період новорічних та різдвяних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ