Today.ua

Найсмачніший зелений борщ зі щавлем: рецепт ситного обіду в літню спеку

Зелений борщ зі щавлю - ідеальна страва для обіду в період літньої спеки. Злегка кислуватий на смак борщ легко засвоюється, не навантажує ШКТ і насичує організм цінними вітамінами та мікроелементами.

Зелений борщ зі щавлю

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Поставте каструлю з бульйоном (можна замінити простою водою) на плиту, доведіть до кипіння, всипте нарізану кубиками картоплю. Після закипання рідини, варіть кілька хвилин, а потім додайте промитий рис.

Тим часом, на соняшниковій олії обсмажте до готовності подрібнену цибулю з морквою. Свіже куряче яйце збийте виделкою в невеликій мисці. Листя щавлю наріжте тонкими смужками. Коли картопля і рис зваряться, перекладіть в каструлю овочеву піджарку. Перемішайте і варіть кілька хвилин. Відправте в бульйон подрібнений щавель, а через три хвилини тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте збиту яєчну масу.

Приправте зелений борщ спеціями на свій смак, додайте дрібно порізану зелень. Накрийте каструлю кришкою, зніміть з плити і залиште настоюватися хвилин на 15. Подавайте гарячим зі сметаною.

Смачного!

Із щавлю можна приготувати не тільки зелений борщ, а й чудову окрошку з сосисками і зеленню. Страва виходить освіжаючою та поживною. Ідеальний літній обід!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ