Найсмачніший зелений борщ зі щавлем: рецепт ситного обіду в літню спеку

Автор: Шевченко Лилия

Зелений борщ зі щавлю - ідеальна страва для обіду в період літньої спеки. Злегка кислуватий на смак борщ легко засвоюється, не навантажує ШКТ і насичує організм цінними вітамінами та мікроелементами.

Найсмачніший зелений борщ зі щавлем: рецепт ситного обіду в літню спеку - today.ua

Зелений борщ зі щавлю

Інгредієнти:

  • 1 л м'ясного або овочевого бульйону
  • 3 картоплі
  • 2,5 ст. л. рису
  • 0,5 пучка свіжого або замороженого щавлю
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • спеції за смаком
  • 1 пучок свіжої зелені

Спосіб приготування:

Поставте каструлю з бульйоном (можна замінити простою водою) на плиту, доведіть до кипіння, всипте нарізану кубиками картоплю. Після закипання рідини, варіть кілька хвилин, а потім додайте промитий рис.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Тим часом, на соняшниковій олії обсмажте до готовності подрібнену цибулю з морквою. Свіже куряче яйце збийте виделкою в невеликій мисці. Листя щавлю наріжте тонкими смужками. Найсмачніший зелений борщ зі щавлем: рецепт ситного обіду в літню спеку Коли картопля і рис зваряться, перекладіть в каструлю овочеву піджарку. Перемішайте і варіть кілька хвилин. Відправте в бульйон подрібнений щавель, а через три хвилини тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте збиту яєчну масу.

Приправте зелений борщ спеціями на свій смак, додайте дрібно порізану зелень. Накрийте каструлю кришкою, зніміть з плити і залиште настоюватися хвилин на 15. Подавайте гарячим зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Із щавлю можна приготувати не тільки зелений борщ, а й чудову окрошку з сосисками і зеленню. Страва виходить освіжаючою та поживною. Ідеальний літній обід!