Зелений борщ зі щавлю - ідеальна страва для обіду в період літньої спеки. Злегка кислуватий на смак борщ легко засвоюється, не навантажує ШКТ і насичує організм цінними вітамінами та мікроелементами.
Зелений борщ зі щавлю
Інгредієнти:
- 1 л м'ясного або овочевого бульйону
- 3 картоплі
- 2,5 ст. л. рису
- 0,5 пучка свіжого або замороженого щавлю
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 яйце
- спеції за смаком
- 1 пучок свіжої зелені
Спосіб приготування:
Поставте каструлю з бульйоном (можна замінити простою водою) на плиту, доведіть до кипіння, всипте нарізану кубиками картоплю. Після закипання рідини, варіть кілька хвилин, а потім додайте промитий рис.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Тим часом, на соняшниковій олії обсмажте до готовності подрібнену цибулю з морквою. Свіже куряче яйце збийте виделкою в невеликій мисці. Листя щавлю наріжте тонкими смужками. Коли картопля і рис зваряться, перекладіть в каструлю овочеву піджарку. Перемішайте і варіть кілька хвилин. Відправте в бульйон подрібнений щавель, а через три хвилини тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте збиту яєчну масу.
Приправте зелений борщ спеціями на свій смак, додайте дрібно порізану зелень. Накрийте каструлю кришкою, зніміть з плити і залиште настоюватися хвилин на 15. Подавайте гарячим зі сметаною.
Смачного!
Із щавлю можна приготувати не тільки зелений борщ, а й чудову окрошку з сосисками і зеленню. Страва виходить освіжаючою та поживною. Ідеальний літній обід!