Today.ua

Найсмачніші кабачки в клярі: рецепт пікантної літньої закуски

Ідеальна закуска в літню спеку - це обсмажені в клярі молоді кабачки. Таку страву можна подати на сніданок дітям і на святковий стіл для шановних гостей.

Кабачки в сметанному клярі

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У глибокій мисці збийте яйця зі сметаною за допомогою виделки або віночка. Борошно просійте через сито і додайте до сметані з яйцями. Посоліть і поперчіть за смаком, збийте до однорідності. У клярі не повинно залишитися грудочок. Молоді кабачки порізати тонкими кружальцями завтовшки 0.5 см. Натріть сіллю і перцем з усіх боків і залиште на кілька хвилин для просочення. Запаніруйте кружечки кабачка в борошні, потім умочіть в кляр. Смажте на розігрітій олії до рум'яної скоринки.

Готові кабачки можна посипати подрібненою зеленню і часником. Окремо подайте сметану або домашній майонез. Також можна розкласти кабачки в клярі на плоскому блюді, зверху покласти тонкі кружечки томатів, полити майонезом і посипати тертим сиром. Вийде яскрава і ароматна річна закуска.

Смачного!

Приготуйте також з кабачка швидку піцу на вечерю. Дуже простий і смачний пиріг для літньої трапези.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ