Today.ua

Відбудеться різкий перепад температури повітря: синоптики прогнозують зміну погоди в середині квітня

До території України наближаються з різних боків два атмосферні фронти. Один із них принесе із собою холодні потоки повітря, другий – теплі. Це призведе до різких перепадів температури повітря.

Середина квітня 2022 року здивує мешканців України, температурні контрасти продовжуватимуться досить тривалий час. Чи то повітря прогріється до комфортних значень, то знову почне різко холодати.

"Холодна повітряна маса насувається в країну в південному напрямку з Балтійського моря і Скандинавського півострова. У той же час тепла повітряна маса субтропічного походження завдяки південно-східним вітрам надійде з Чорноморсько-Кавказького регіону та Прикаспійської низовини. Тому очікуються кардинальні перепади температури", - прогнозує синоптик Ігор Кібальчич.

У різних регіонах країни у період другої декади квітня можливі опади. Подекуди мінятимуться мокрим снігом. Вдень температура повітря становитиме від -1 до 18 градусів. Вночі стовпчики термометрів у періоди похолодання опустяться до показників -5 градусів і нижче у західних областях. На Півдні та Сході повітря у нічний час доби прогріється до 9 градусів.

Дізнайтесь також, прогноз погоди для України від Наталки Діденко. Народний синоптик прогнозує заморозки та сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ