Today.ua

Погода на Новий рік в Україні різко зміниться: після дощів вдарять морози до -15

Жителів України попередили про різку зміну погодних умов у період новорічних свят. Можливо, доведеться скасувати поїздки та по можливості залишатися вдома.

Погода на Новий рік навряд чи порадує мешканців більшості областей України. За словами завідувачки відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіри Мартазінової, 2022 рік українці зустрічатимуть у дуже суворих погодних умовах.

Температура повітря опуститься до -15 градусів Цельсія, можлива ожеледиця та зледеніння, але снігу не буде. Така погода, за даними метеоролога Укргідрометцентру, встановиться в Україні у перші дні січня 2022 року.

В останній же тиждень грудня 2021 року в більшості регіонів України йтимуть дощі, місцями мокрий сніг, який відразу танутиме через досить теплу температуру повітря.

"Температурний режим буде дуже позитивний, високий до Нового року. І всі опади, які проходитимуть, будуть у вигляді дощу та мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням", - прогнозує синоптик.

Нагадаємо, раніше синоптики назвали дату, коли Україну накриють крижані дощі. Прогноз погоди на грудень 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ