Today.ua

Пережити буде непросто: синоптики налякали прогнозом погоди на липень для України

Липень стане важким випробуванням для жителів всієї території України. Аномальна спека і вологість створять в країні природні умови, які притаманні тропікам. До такої погоди українці абсолютно не готові.

Український кліматолог Вірі Балабух розповіла, що в липні 2021 року цілий територію країни накриє тропічна спека, аномально висока температура повітря не буде знижуватися навіть вночі. Найжаркішою буде друга половина місяця, цей період триватиме довго і навіть коротких похолодань не прогнозується.

"Проблема не в тому, що така температура спостерігається, а в тому, що буде досить тривалий і безперервний період такої температури. Крім того, вона супроводжується досить високими температурами вночі. Ми бачимо, що зараз у нас найнижчі нічні температури перевищують +20 градусів. це так звані тропічні ночі", - пояснила кліматолог.

За словами Балабух, в колишні роки на території Києва та в Поліссі фіксували по 2 - 3 тропічних ночей за все літо. У поточному році очікується, що аномально висока температура повітря вдень і вночі триватиме кілька тижнів поспіль. Віра Балабух також зазначила, що до кінця 2021 року в Україні прогнозуються аномальні кліматичні явища, які не притаманні нашим широтам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на територію України насувається потужний циклон з грозами і зливами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ