Today.ua

Окрошка на айрані - смачно і корисно: рецепт ситної та охолоджуючої літньої страви

Найсмачніша і найкорисніша окрошка готується на айрані. Така страва охолодить в спеку, наситить організм і позбавить від багатьох проблем із шлунково-кишковим трактом.

Окрошка на айраном з шинкою

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Зелена цибуля і кріп дрібно наріжте, додайте сіль та перець. Перетріть виделкою, щоб зелень пустила сік. Перекладіть в глибоку емальовану каструлю. Натріть на крупній тертці огірки і редиску, відправте в каструлю до зеленої цибулі з кропом. Залийте сметаною і майонезом, перемішайте.

Середніми кубиками наріжте яйця і картоплю, а також ковбасу. Перекладіть до овочів, знову перемішайте до однорідності. Залийте айраном.

Спробуйте окрошку на смак, при необхідності додайте сіль і мелений чорний перець. Залиште настоюватися близько півгодини, потім відправте каструлю в холодильник на пару годин для повного охолодження.

Подавайте зі свіжим білим або чорним хлібом, змащеним ароматною діжонською гірчицею.

Смачного!

А на десерт в літню спеку обов'язково слід приготувати вареники з ягодами на пару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ