Окрошка на айрані - смачно і корисно: рецепт ситної та охолоджуючої літньої страви

Найсмачніша і найкорисніша окрошка готується на айрані. Така страва охолодить в спеку, наситить організм і позбавить від багатьох проблем із шлунково-кишковим трактом.

Окрошка на айрані - смачно і корисно: рецепт ситної та охолоджуючої літньої страви - today.ua

Окрошка на айраном з шинкою

Інгредієнти:

  • 2 л негазованого айрану
  • 4 варені яйця
  • 3 варені картоплини
  • 0,5 кг огірків
  • 250 г шинки або вареної ковбаси
  • 200 г редиски
  • По 150 мл майонезу і сметани
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • Сіль і мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

Зелена цибуля і кріп дрібно наріжте, додайте сіль та перець. Перетріть виделкою, щоб зелень пустила сік. Перекладіть в глибоку емальовану каструлю. Окрошка на айрані - смачно і корисно: рецепт ситної та охолоджуючої літньої страви Натріть на крупній тертці огірки і редиску, відправте в каструлю до зеленої цибулі з кропом. Залийте сметаною і майонезом, перемішайте.

Середніми кубиками наріжте яйця і картоплю, а також ковбасу. Перекладіть до овочів, знову перемішайте до однорідності. Залийте айраном.

Спробуйте окрошку на смак, при необхідності додайте сіль і мелений чорний перець. Залиште настоюватися близько півгодини, потім відправте каструлю в холодильник на пару годин для повного охолодження.

Подавайте зі свіжим білим або чорним хлібом, змащеним ароматною діжонською гірчицею.

Смачного!

А на десерт в літню спеку обов'язково слід приготувати вареники з ягодами на пару.