Найсмачніша і найкорисніша окрошка готується на айрані. Така страва охолодить в спеку, наситить організм і позбавить від багатьох проблем із шлунково-кишковим трактом.
Окрошка на айраном з шинкою
Інгредієнти:
- 2 л негазованого айрану
- 4 варені яйця
- 3 варені картоплини
- 0,5 кг огірків
- 250 г шинки або вареної ковбаси
- 200 г редиски
- По 150 мл майонезу і сметани
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- Сіль і мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
Зелена цибуля і кріп дрібно наріжте, додайте сіль та перець. Перетріть виделкою, щоб зелень пустила сік. Перекладіть в глибоку емальовану каструлю. Натріть на крупній тертці огірки і редиску, відправте в каструлю до зеленої цибулі з кропом. Залийте сметаною і майонезом, перемішайте.
Популярні зараз
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Середніми кубиками наріжте яйця і картоплю, а також ковбасу. Перекладіть до овочів, знову перемішайте до однорідності. Залийте айраном.
Спробуйте окрошку на смак, при необхідності додайте сіль і мелений чорний перець. Залиште настоюватися близько півгодини, потім відправте каструлю в холодильник на пару годин для повного охолодження.
Подавайте зі свіжим білим або чорним хлібом, змащеним ароматною діжонською гірчицею.
Смачного!
А на десерт в літню спеку обов'язково слід приготувати вареники з ягодами на пару.