Today.ua

Обов'язкову військову службу в Україні скасують відповідно до нового закону

У партії "Слуга народу" заявили про намір незабаром скасувати обов'язковий військовий призов. Нову Стратегію воєнної безпеки України вже підписав президент країни Володимир Зеленський.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що влада України має намір скасувати обов'язковий призов на проходження військової служби в армії країни. Реалізація даного проекту може початися вже в 2023 році.

В рамках нової Стратегії воєнної безпеки також намічено проведення реформи військкоматів. За словами Корнієнка, всі затверджені в Стратегії воєнної безпеки положення пов'язані з планами вступу України в НАТО. Щоб привести збройні сили країни у відповідність до стандартів Альянсу, реформування ЗСУ продовжиться.

Зокрема, буде відмінено строкову службу, армія перейде повністю на контрактну основу. Також в рамках Стратегії будуть розроблені і затверджені нові оперативні плани і плани застосування сил та засобів складових сектору безпеки і оборони. Відзначимо, що в кінці березня 2021 року Верховна Рада прийняла в другому читанні закон про призов резервістів без оголошення мобілізації в державі. Для цього будуть створені територіальні центри комплектації і соцпідтримки.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики заявили про підвищення пенсій військовослужбовцям. На яку суму зростуть виплати?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ