Today.ua

Названі продукти харчування, які стають отруйними після зберігання в пластиковому посуді

Деякі види продуктів харчування заборонено зберігати в пластиковому посуді, оскільки це сприяє утворенню отруйних речовин в їжі. Крім того, в пластикових судочках нерідко створюється середовище, при якому йде різке розмноження патогенної для людини мікрофлори.

Найважливіше правило, якого слід дотримуватися, при зберіганні їжі в пластиковому посуді, це охолоджувати продукти перед закладкою в ємність. Гарячі і теплі види їжі нагрівають стінки пластикового судочка, що загрожує виділенням токсичних речовин. Склад харчового продукту змінюється, в ньому з'являється цілий комплекс отруйних хімічних речовин.

Яйця і страви з ними не можна класти в пластиковий посуд. Навіть в холодильнику в них може розмножуватися сальмонела і кишкова паличка. Якщо ви не хочете потрапити в лікарню з отруєнням, намагайтеся взагалі не зберігати вказані продукти харчування, або принаймні не класти їх у пластикові контейнери. Молочні та кисломолочні продукти також заборонено зберігати в пластиковій тарі. У них "молочка" швидше псується, тому зберігати слід у скляних банках, пляшках і керамічних або емальованих судках.

Доведено, що всі страви, які зберігаються в пластиці деякий час, втрачають смак і втрачають левову частку корисних властивостей. Справа в тому, що пластик вступає в реакцію з речовинами, які містяться в м'ясі, овочах, молоці і т.п.

Нагадаємо, експерти назвали продукти харчування, які руйнують серцево-судинну систему в будь-якому віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ