Густа кров призводить до утворення тромбів, інсультів та інфарктів. Щоб захиститися від смертельно небезпечних недуг, слід урізноманітнити своє меню продуктами, які розріджують кров.
Симптоми густої крові:
- відчуття поколювання в кінцівках, оніміння в руках і ногах;
- шум у вухах, сльозоточивість, а також зниження гостроти зору і слуху;
- підвищена тривожність - це теж один із симптомів згущення крові;
- повільна кровотеча при порізах, при цьому кров темного кольору;
- апатія, швидка стомлюваність, сонливість та часте позіхання;
- болі в м'язах, особливо в області спини та потилиці;
- прискорене дихання і задишка.
Продукти, які розріджують кров
Найголовніший і доступний продукт, який регулює густоту крові в людському організмі - це вода! Зневоднення організму призводить до дуже небезпечних наслідків, тому пийте достатньо чистої простої води, а також компоти, морси, соки та відвари трав.
Помідори - ці овочі роблять кров рідшою, запобігають утворенню тромбів і регулюють вміст холестерину.
Лохина - потужний антиоксидант, який перешкоджає утворенню тромбів та розріджує кров.
Жирна риба - один з найкорисніших продуктів для серцево-судинної системи організму. Захищає від загущення крові, інсультів, інфарктів та уповільнює процеси старіння.
Дізнайтеся також, які продукти харчування порушують роботу серця, ведуть до тромбозів і інсультів.