У США панкейки подають до сніданку або на десерт протягом дня. Дивно смачні, пухкі та ніжні американські "оладки" дуже просто готувати, головне, знати кілька найважливіших нюансів.
Панкейки - американський рецепт
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 200 мл свіжого молока
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 0,25 ч. л. лимонної кислоти
- 3 ст. л. рафінованої соняшникової олії
Спосіб приготування:
З'єднайте і ретельно перемішайте в глибокій мисці сухі інгредієнти, при цьому соду та лимонну кислоту можна замінити пекарським порошком. Борошно просійте двічі, тоді панкейки вийдуть більш пухкими.
Популярні зараз
Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників
У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу
Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг
Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки
Додайте яйце, збивайте міксером протягом пари хвилин. Потім влийте в тісто олію. Збивайте ще три хвилини. Має вийти в'язке та густе тісто.
Розігрійте на плиті сковороду, зменшіть вогонь до трохи нижче середнього і відразу починайте смажити панкейки. Злегка змастіть соняшниковою олією дно сковороди, в подальшому цей крок повторювати не потрібно, оскільки в тісті вже є жир.
За допомогою ложки викладіть невеликі млинчики, коли вони підрум'яняться з одного боку, акуратно переверніть лопаткою. Готові панкейки перекладайте на окрему тарілку.
Подавайте ще теплими з джемом, згущеним молоком, ягодами або медом. У холодному вигляді американський десерт не менш смачний.
Смачного!
Приготуйте також на десерт млинці з яблуками і сиром. Рецепт дуже простий і швидкий.