У США панкейки подають до сніданку або на десерт протягом дня. Дивно смачні, пухкі та ніжні американські "оладки" дуже просто готувати, головне, знати кілька найважливіших нюансів.
Панкейки - американський рецепт
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 200 мл свіжого молока
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 0,25 ч. л. лимонної кислоти
- 3 ст. л. рафінованої соняшникової олії
Спосіб приготування:
З'єднайте і ретельно перемішайте в глибокій мисці сухі інгредієнти, при цьому соду та лимонну кислоту можна замінити пекарським порошком. Борошно просійте двічі, тоді панкейки вийдуть більш пухкими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додайте яйце, збивайте міксером протягом пари хвилин. Потім влийте в тісто олію. Збивайте ще три хвилини. Має вийти в'язке та густе тісто.
Розігрійте на плиті сковороду, зменшіть вогонь до трохи нижче середнього і відразу починайте смажити панкейки. Злегка змастіть соняшниковою олією дно сковороди, в подальшому цей крок повторювати не потрібно, оскільки в тісті вже є жир.
За допомогою ложки викладіть невеликі млинчики, коли вони підрум'яняться з одного боку, акуратно переверніть лопаткою. Готові панкейки перекладайте на окрему тарілку.
Подавайте ще теплими з джемом, згущеним молоком, ягодами або медом. У холодному вигляді американський десерт не менш смачний.
Смачного!
Приготуйте також на десерт млинці з яблуками і сиром. Рецепт дуже простий і швидкий.