Today.ua

На Україну обрушаться заморозки: синоптики попередили про небезпечні погодні умови

Україна опиниться у зоні холодних повітряних мас. Метеорологи Укргідрометцентру попередили про небезпечні погодні явища у низці регіонів країни.

У період з 19 по 20 квітня 2022 року у більшості регіонів України очікується різке похолодання. Заморозки на ґрунті досягнуть -3 градусів за Цельсієм. У повідомленні Укргідрометцентру йдеться про зниження температури повітря на Київщині у нічний час доби. У зв'язку з цим, оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

Ще холодніше в ніч із 19 на 20 квітня буде на Заході України, а також у Вінницькій та Житомирській областях. На території цих регіонів оголошено II рівень небезпеки, помаранчевий у зв'язку зі зниженням температури повітря до -5 градусів. І рівень небезпеки, жовтий, також оголошений у Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях. Стовпчики термометрів у зазначених регіонах опустяться до позначки -3 градуси.

Українські синоптики просять жителів України тепліше одягатися 19 і 20 квітня, щоб не наражати себе на ризик отримати переохолодження. Чутливі до холодів сходи ранніх овочів бажано вкрити плівкою, щоб захистити від заморозків.

Нагадаємо, раніше синоптики оприлюднили прогноз погоди для України на Великдень 2022 року. До яких погодних аномалій слід бути готовими у святкові дні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ