Today.ua

Літо буде фантастичним: прогноз погоди для України на червень, липень та серпень

Рідкісна астрономічна подія червня 2022 року значно впливатиме на погодні умови протягом усього літа. Метеорологи розповіли, чого чекати українцям у червні, липні та серпні.

Літо 2022 року буде фантастичним, оскільки на погодні умови істотно впливатиме парад планет 12 червня 2022 року. Через кілька днів після параду планет, з 15 червня 2022 року, в Україні встановиться спекотна погода, а разом із нею стартує пляжний сезон. Погода в Україні влітку 2022 року буде фантастичною. Загоряти можна буде вже з червня, а спека протримається до першої половини серпня.

12 червня Юпітер, Венера, Нептун, Марс, Сатурн і Місяць вишикуються в ряд, що позначиться і на кліматі Землі. На території України звичайна червнева прохолода зміниться спекотною та посушливою погодою. Купатися в Азовському морі можна буде вже із середини першого місяця літа 2022 року.

Середньодобова температура повітря утримуватиметься на рівні 25 – 28 градусів тепла. У найспекотніший полуденний час стовпчики термометрів досягатимуть +30... +35 градусів Цельсія.

Опади у вигляді дощів пройдуть у липні, але вони не зможуть знизити температуру повітря. Спека продовжиться і у серпні. Тільки після 10 числа третього місяця літа стовпчики термометрів почнуть поступово опускатися до +20... +25 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, яка погода встановиться в Україні навесні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ