Today.ua

Полуниця буде великою та солодкою: п'ять найпростіших засобів дозволять зібрати хороші врожаї ягід

У період плодоношення посадки полуниці необхідно підгодовувати, щоб ягоди були великими, швидше дозрівали та радували солодким смаком. Пропонуємо вам взяти на озброєння п'ять рецептів добрив для полуниці з найпростіших та дешевих засобів.

1. Змішайте у великому відрі 10 літрів відстояної води кімнатної температури з 2 грамами порошку борної кислоти. Вносіть під кожен кущ по 0,5 літра підгодівлі кожні десять днів.

2. Раз на тиждень обприскуйте кущі полуниці розчином з 1 г борної кислоти і 10 л води. Зрошуйте посадки з пульверизатора або спеціальним пристроєм для обприскування.

3. Налийте у відро 3 л теплої води і розчиніть в ньому 100 г мокрих дріжджів. У вас вийде концентрат, який потрібно витримати в теплому місці близько півгодини, а потім розвести з розрахунку 0,5 л розчину на 10 л води. Отриманим дріжджовим розчином поливайте полуницю під корінь.

4. У 10 л теплої води розчиніть один пакетик сухих дріжджів і 2 ст. л. цукру. Настоюйте три години, а потім розведіть в тих же пропорціях, що і в попередньому рецепті.

5. Садіть полуницю після бобових, зелені та редиски. А безпосередньо перед посадкою обов'язково вносите добрива і проведіть вапнування грунту. Тоді вам вдасться отримати чудові врожаї ароматної, солодкої, соковитою і дуже великої полуниці.

Дізнайтеся також, як вирощувати огірки, щоб вони плодоносили весь сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ