Today.ua

“Як при виїзді за кордон“: в українських школах діятимуть суворі правила для батьків

Українські школи вводять жорсткі правила для батьків учнів. Просто так переступити поріг навчального закладу тепер буде неможливо!

Починаючи з 1 вересня 2021 року в установах освіти і інклюзивного-ресурсних центрах української столиці та інших міст буде діяти спеціальна система пропуску для батьків і родичів учнів. При вході в будівлю навчального закладу батьки школярів повинні будуть пред'явити COVID-сертифікат офіційного зразка або довідку про проходження ПЛР-тестування не пізніше, ніж за 72 години до відвідування школи.

Але навіть в цьому випадку батьки учнів зможуть проходити в навчальний заклад про одному і ні в якому разі не групами. Масове відвідування шкіл родичами учнів заборонено, навіть якщо населений пункт знаходиться в "зеленій" карантинній зоні.

Крім того, в період встановлення "зеленого" карантинного рівня з метою протидії епідеміологічної небезпеки забороняється проводити масові (освітні, наукові, тематичні тощо) заходи без використання всіма учасниками засобів індивідуального захисту. У періоди, коли населений пункт, де знаходиться школа, потрапляє в "жовтий" і "помаранчевий" зони епідемічної небезпеки, відвідування навчального закладу групами осіб, які не є претендентами освіти (учнями), строго заборонено.

Вхід батьків по одному можливий в разі подання сертифіката про проходження повного курсу вакцинації або негативного ПЛР-тесту, зробленого протягом останніх 72 годин.

Батьківські збори і консультації в новому навчальному році будуть проходити виключно в режимі онлайн.

Нагадаємо, з 1 вересня 2021 року українським школярам видадуть нові електронні свідоцтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ