Today.ua

Що потрібно знати про небезпечну флурону: симптоми одночасного зараження грипом та коронавірусом

У світі з кожним днем частішають випадки захворювання флуроною. Це недуга, яка спричинена одночасним інфікуванням коронавірусом та вірусом грипу.

Перші випадки флурони виявили медики в іспанській Каталонії. Випадки одночасного зараження вірусом грипу та Ковід-19 підтвердили в управлінні служби охорони здоров'я автономної спільноти.

Як розповіла директор каталонської служби охорони здоров'я Джемма Крейвінкель, флурона викликає задишку у людини. Оскільки коронавірус і грип вражають верхні дихальні шляхи, утруднене дихання – головний симптом флурони.

У Міністерстві охорони здоров'я Каталонії зазначають, що перші випадки захворювання мають легкий характер і не викликають тяжких наслідків. Крім того, Джемма Крейвінкель додала, що багато захворювань можуть бути спричинені кількома вірусами. Термін "флурону" походить від англійської назви грипу flue та коронавірусу, який часто називають скорочено "корона". Перший випадок захворювання на флурон був виявлений в Ізраїлі у вагітної жінки, яка була заражена обома вірусами одночасно.

І хоча у всіх пацієнтів був легкий перебіг недуги, швидкість поширення викликає побоювання. Варто зазначити, що в Ізраїлі та Іспанії вакциновано від COVID-19 близько 90% дорослого населення.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано швидке поширення небезпечного гонконзького грипу. Вірус небезпечний для дітей та літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ