Today.ua

Шалене літо: в Україні очікуються температурні рекорди, засуха і торнадо

Наступного сезону в Україні очікуються погодні перепади. Синоптики пообіцяли температурні рекорди та "шалене літо".

Керівник "Екологічної нації" Богдан Красавцев повідомив, що погода наступного сезону залежатиме від багатьох факторів. Зокрема, це – стан клімату.

"Зараз ми всі можемо бачити шквальні вітри, зокрема в Києві, і стрибки температури вниз-вгору. Зміни клімату сьогоднішнього часу - це постійна непередбачуваність і різкі температурні коливання, до того ж різні стихійні явища, як от торнадо", - зазначив Красавцев. .

Експерт пояснив, що вказані явища з кожним роком ставатимуть все чіткішими. Красавцев наголосив, що смерчі вже стали візитною карткою південних та центральних областей України.

Військові дії призводять до того, що в атмосферу викидається безліч вуглецю, а він прискорює незворотні кліматичні процеси. Ще одним важливим фактором названо відсутність дощів, що призводить до засухи.

Спеціаліст пообіцяв теплий червень без рекордних температур. Період із середини липня по серпень традиційно буде найспекотнішим.

"Температура битиме нові максимальні рекорди. Разом з тим, я думаю, що сильні вітри нікуди не подінуться, а їхня інтенсивність тільки наростатиме, до чого ми всі звикнемо", - цитує Красавцева РБК.

Нагадаємо, раніше метеорологи пообіцяли спеку у червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ