Today.ua

Аваков залишає посаду голови МВС за особистим проханням Зеленського - ЗМІ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков несподівано для всіх написав заяву з вимогою відправити його у відставку. Документ, написаний Арсеном Борисовичем, вже опублікований на офіційному сайті МВС України.

У своїй заяві про відставку з поста голови МВС України Арсен Аваков попросив звільнити його із займаної посади, згідно з частиною статті 18 Закону "Про Кабінет міністрів України". На завершення міністр додав фразу "Честь маю!"

Відзначимо, що Арсен Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ України з 27 лютого 2014 року. За спільні роки роботи глава МВС подякував всю команду міністерства, офіцерів, рядових і службовців.

Відповідно до українського законодавства, заяву про відставку глави Міністерства повинна розглянути Верховна Рада. Як стало відомо, засідання з даного питання відбудеться в четвер, 15 липня. Відома українська журналістка Соня Кошкіна стверджує, що Арсен Аваков вирішив подати у відставку не з власної волі. На думку шеф-редактора одного з українських видань і телеведучої, написати заяву про звільнення главу МВС попросив особисто президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Арсен Аваков вимагав ввести в Україні кримінальну відповідальність за підробку вакцин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ