Сезон свіжих кабачків добігає кінця, тому поки овоч не зник з прилавків, потрібно встигнути приготувати страви, які ви раніше не смакували. Урізноманітнити свій раціон можна простим пирогом з кабачків, з додаванням лимонної цедри. Цей десерт стане справжньою знахідкою для любителів здорової та смачної їжі.
Пиріг з кабачками і лимоном
Інгредієнти:
- кабачки - 250 г;
- лимон - 1 шт .;
- яйця - 3 шт .;
- рослинна олія - 125 мл;
- цукор - 150 г;
- борошно - 225 г;
- харчова сода - 0,5 ч. л .;
- цукрова пудра - 0,5 ч. л.
Збийте яйця, рослинну олію та цукор. Додайте борошно, соду і цукрову пудру, добре все змішайте.
Натріть кабачки і лайм, додайте їх в тісто. Вилийте тісто у форму для кексу, попередньо змастивши її маслом.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте пиріг з кабачками в формі 45-55 хвилин.
Паралельно приготуйте глазур для пирога з соку лайма і цукрового піску.
Коли кекс буде готовий, покрийте його глазур'ю і дайте охолонути. Подавайте страву порційно, при бажанні прикрасивши цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смажені кабачки з грибами і вершковим соусом на обід або вечерю.