Today.ua

Прогноз погоди на курортах України: синоптики розповіли, де і скільки протримається пекельна спека

В Україні на цьому тижні аномально жарко, тому тим хто відправився у відпустку по рідній країні, дуже пощастило. Зараз саме час не вилазити з прохолодної води і ніжитися на пляжі. Синоптики розповіли про прогноз на найближчі дні і попередили, скільки ще протримається спека на курортах країни.

На курортах Чорного моря впродовж тижня очікується до +30 ... +34 градусів тепла. Місцями можуть пройти дощ і гроза. В Одесі буде не так жарко - до +22 .... +29 градусів, в Затоці - до +24 ... +32 градусів, в Генічеську Херсонської області стовпчики термометрів покажуть до +23 ... +27 градусів, на вихідних пройдуть короткочасні дощі. У Коблево синоптики передають до +22 ... +29 градусів, в Бердянську - до +24 ... +28 градусів, в Кирилівці - від +24 до +29 градусів. Дощу і вітру не передбачається.

Температура води в Чорному морі на сьогоднішній день в залежності від регіону становить +20 ... +22 градуси, в Азовському морі - +23 ... +24 градусів. Обидва моря 23 червня спокійні, без шторму. Днями повідомлялося, що в Азовському морі зафіксовано нашестя медуз і морських бліх. Через це відпочинок у багатьох туристів зіпсований. Укуси комах викликають свербіння, почервоніння і алергічну реакцію.

Нагадаємо, коли в Україні відступить спека, і в яких областях дихати стане легше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ