Today.ua

Пожежі в Туреччині і Греції впливають на погоду в Україні: синоптики розповіли про наслідки

Катастрофічні пожежі в Туреччині і Греції впливають на стабільність погоди в Україні. Про це повідомили синоптики Укргідрометцентру, зазначивши, що з початком пожеж прогнозувати погодні зміни стало складніше.

На цьому тижні Україну накриють дощі, однак, скласти абсолютно достовірний прогноз по всім областям синоптики не можуть. Грозові осередки 3 серпня з'явилися над Житомирщиною та переміщуються 4 серпня через Київщину і Чернігівщину на схід. Однак заздалегідь їх не спрогнозувала жодна метеорологічна модель, відзначили синоптики.

У середу, 4 серпня, на сході і південному сході нашої країни добре видна потужна хмарна система на тому ж фронті, який зумовлював негоду в Україні у вівторок. У Донецькій області локальна злива досягла інтенсивності 34 мм за 1 годину, і зараз опади рухаються на північний схід.

Згідно з прогнозом, 5-7 серпня через територію України буде переміщатися активний циклон під назвою Henri, який сформується над Адріатичним морем і попрямує у бік західних областей України.

У четвер, 5 серпня, грозові дощі пройдуть у західних, центральних і північних областях України. Температура повітря опуститься вдень до +24 ... +27 градусів, вночі очікується до +14 ... +17 градусів. У тих областях, де опадів не передбачається, температура повітря становитиме +31 ... +33 градусів. У Києві також синоптики передають опади на найближчі кілька днів, але вже на вихідних в столиці знову буде сонячно і сухо. Раніше повідомлялося, що в середині серпня Україну накриє різке похолодання до +15 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ