Піцу можна готувати з різними начинками, і літній варіант страви включає використання великої кількості овочів. Для приготування піци можна взяти покупне бездріжджове або дріжджове тісто, або самостійно зробити тісто для піци з цільнозернового борошна. Найшвидший варіант начинки - це молода картопля і сир. Готується така піца дуже швидко, а виходить страва ситною і апетитною.
Піца з молодою картоплею
Для цільнозернового тіста:
- Борошно - 450 г (225 г цільнозернового і 225 г пшеничного)
- Дріжджі сухі - 1 ч. л.
- Оливкова олія - 4 ст. л. оливкового масла
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор -1 ч. л.
- Вода - 280 мл
Для начинки:
- Молода картопля - 3 шт.
- Будь-який сир з блакитною пліснявою - 100 г
- Сметана - 3 ст. л.
- Лимонна цедра
- Кріп
Тісто розтягуємо на папері для випічки рівним шаром, змащуємо оливковою олією, а потім сметаною з сиром (сметана додасть ніжності, а блакитний сир - пікантності).
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Викладаємо картоплю, нарізану слайсами, зверху на тісто. Посипаємо спеціями і сіллю.
Розігріваємо духовку до 220 градусів, а потім знижуємо температуру до 200 градусів, і ставимо в розігріту духовку нашу піцу. При високій температурі начинка швидко схопиться і буде красиво запікатися. Для повної готовності вистачить 20-25 хвилин.
Перед подачею посипте піцу тертою лимонною цедрою і дрібно нарізаним кропом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкову піцу для тих, хто на дієті.