Today.ua

Перехід на літній час в Україні можуть ще скасувати

Остаточне рішення з приводу переведення стрілок годинника в Україні на літній час відбудеться в середу, 24 березня. Кабінет міністрів запланував нараду з представникам ЄС щодо питання можливого скасування переходу на літній час, який повинен був відбутися 28 березня.

Питання переходу на літній час розглядається Верховною Радою вже довгий час, і нардепи все ніяк не можуть визначитися. 3 березня у першому читанні був прийнятий законопроект, який пропонує скасувати переведення годинників на літній час. Однак, дія закону почнеться тільки через рік. У зв'язку з цим планувалося, що переведення стрілок годинника на годину вперед буде в цьому році останнім. Однак, деякі нардепи наполягають, щоб переведення часу припинили вже з 2021 року.

Щоб Україна не здійснювала перехід на літній час в 2021 році, законопроект про скасування переведення годинника повинні встигнути прийняти у другому читанні та опублікувати в "Голосі України" до останньої неділі березня. Таким чином, у депутатів є ще тиждень на остаточне рішення. В іншому випадку в ніч на неділю 28 березня Україна перейде на літній час - о 3:00 стрілки годинника переведуть на годину вперед.

Зимовий час є традиційним для нашого регіону. У Європі з 2019 року обов'язкове переведення годинників на літній і зимовий час скасоване. З 2021 року кожен член Євросоюзу може обирати: зберегти діючу систему переведення годинників або відмовитися від неї, залишивши поясний або літній час.

Раніше повідомлялося, коли в Україні настане наступне повний місяць, і що очікувати від цього унікального явища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ