Печінка - головний інгредієнт багатьох делікатесних страв, в тому числі з неї можна приготувати смачні оладки, які подаються як на обід, так і на вечерю. За рівнем вмісту білка печінка не поступається м'ясу. Тому якщо вам хочеться урізноманітнити свій раціон, ми пропонуємо спробувати приготувати печінкові оладки, які подають з будь-яким гарніром — картопляним пюре, відвареною гречкою або з салатом зі свіжих овочів.
Печінкові оладки з манкою і сметаною
Інгредієнти:
- печінка - 0,5 кг;
- цибуля - 2 штуки;
- яйця - 2 штуки;
- манна крупа - 2 столові ложки;
- сметана - 2 столові ложки;
- олія - для жарки;
- чорний мелений перець, сіль - за смаком.
Печінку можна брати будь-яку: курячу, індичу, телячу, тощо. Вимийте її добре, висушіть, наріжте шматочками і разом із цибулею подрібніть на блендері або через м'ясорубку.
Печінкову массу посоліть, поперчіть, вбийте яйця, додайте сметану, манну крупу, і добре вимішайте тісто на оладки. Залиште тісто постояти хвилин 15, щоб манка набухла. Манну крупу можна замінити борошном.
Щоб оладки вийшли більш пишними, додайте в печінкове тісто 0,5 чайної ложки погашеної оцтом соди.
Нагрійте сковороду, додайте олію та викладайте оладки. Смажте страву по 3-5 хвилин з кожної сторони до утворення рум'яної скоринки.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні смачні оладки з начинкою із фаршу.