Today.ua

Печінкові оладки з манкою і сметаною: простий рецепт делікатесу нашвидкуруч

Печінка - головний інгредієнт багатьох делікатесних страв, в тому числі з неї можна приготувати смачні оладки, які подаються як на обід, так і на вечерю. За рівнем вмісту білка печінка не поступається м'ясу. Тому якщо вам хочеться урізноманітнити свій раціон, ми пропонуємо спробувати приготувати печінкові оладки, які подають з будь-яким гарніром — картопляним пюре, відвареною гречкою або з салатом зі свіжих овочів.

Печінкові оладки з манкою і сметаною

Інгредієнти:

Печінку можна брати будь-яку: курячу, індичу, телячу, тощо. Вимийте її добре, висушіть, наріжте шматочками і разом із цибулею подрібніть на блендері або через м'ясорубку.

Печінкову массу посоліть, поперчіть, вбийте яйця, додайте сметану, манну крупу, і добре вимішайте тісто на оладки. Залиште тісто постояти хвилин 15, щоб манка набухла. Манну крупу можна замінити борошном.

Щоб оладки вийшли більш пишними, додайте в печінкове тісто 0,5 чайної ложки погашеної оцтом соди.

Нагрійте сковороду, додайте олію та викладайте оладки. Смажте страву по 3-5 хвилин з кожної сторони до утворення рум'яної скоринки.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні смачні оладки з начинкою із фаршу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ