Оладки можна готувати з різних інгредієнтів, як солодких, так і солоних. Ця страва абсолютно універсальна, і подається як на сніданок, так на обід або вечерю. У сезон свіжих овочів саме час навчитися готувати оладки з кабачків і капусти. Готувати їх не складно, і якщо ви раніше не пробували таку смакоту, то саме час дізнатися рецепт.
Оладки з капусти
Інгредієнти:
- 200 г капусти
- 1 яйце
- 50 г сиру
- 3 ст. л. борошна
- 1 ст. л. йогурту або сметани
- 2 ст. л. свіжої петрушки
- сіль
- білий мелений перець
- Капусту потрібно помити і тонко нашаткувати. Відварити до м'якості і остудити.
- Петрушку помити і дрібно порізати, сир натерти на тертці.
- Додаємо всі інгредієнти в один посуд: капусту, зелень, яйце, тертий сир, борошно, йогурт, розпушувач, сіль і мелений перець.
- Замішуємо тісто на оладки і залишаємо його в холодильнику на 30 хвилин.
- В цей час деко для випічки застилаємо пекарським папером. Викладаємо тісто у вигляді оладок на деко і відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час оладки підрум'яняться і не згорять. Можна смажити оладки з капусти і на сковороді, але тоді вони вийдуть більш жирними.
- Подавати готові капустяні оладки прийнято зі сметаною або соусом тартар.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати оладки з бананів за 10 хвилин всього з двох інгредієнтів.