Міцний імунітет багато в чому залежить від того, що ми їмо. Різноманітне харчування - це дуже добре, але важливо також стежити, щоб те, що ви їсте, було дійсно корисним. Медики радять обмежити вживання певних продуктів та напоїв, особливо у періоди вірусних захворювань. Ми розповімо, від чого варто відмовитись насамперед.
Ковбаси та сосиски
У ковбасах та сосисках, в яких м'ясо займає лише половину складу, вказаного на етикетці, містяться шкідливі для здоров'я інгредієнти. Крохмаль, сухе молоко, глюкозний сироп, підсилювачі смаку, стабілізатори, барвники та жир... Усі вони негативно впливають на імунітет, і створюють підвищене навантаження на судинну систему селезінки. Жири та добавки сприяють закупорці судин цього життєво важливого органу.
Соуси
Магазинні соуси, такі як сирний соус, тар-тар, барбекю, карі та майонез – рекордсмени за вмістом шкідливих жирів. Складові цих продуктів агресивно впливають на слизову оболонку кишечника і можуть травмувати її. Таким чином, інші корисні речовини і вітаміни не будуть так добре засвоюватися вашим організмом, як раніше. Від цього постраждає імунна система.
Жирна їжа
Вживання жирних кислот Омега-6 пов'язане із зниженням імунітету. Ці олії зазвичай бувають у надперероблених формах і відрізняються низькою якістю. Містяться вони у фастфуді та дуже жирній їжі - беконі, засмаженому м'ясі, бургерах. Нашому організму потрібні жири, проте інші. Горіхи, авокадо, оливкова олія, олія із зерен винограду, жирна риба, натуральна сметана... Вживайте ці продукти щодня, і не позбавляйте себе корисних речовин.
Алкоголь
Алкоголь руйнує нашу імунну систему. Спиртні напої вважаються токсином, видалення якого з нашого організму потребує значних ресурсів. Через це організм стає не здатним боротися із застудою та вірусами, і захисні функції імунної системи знижуються.
Раніше повідомлялося, ціни на якісь продукти харчування підскочать напередодні нового року.