Today.ua

Названі найкрасивіші місця України, які варто відвідати на вихідних

В Україні безліч красивих місць, які повинні бути в списку туристів. Для місцевих жителів ці пам'ятки вже здаються звичними, але для всіх інших буде корисно знати, куди можна відправити на вихідних, щоб провести цікаво час, побути на природі і зробити красиві фотографії.

Буцький каньйон

Це чудо природи розташоване в Черкаській області в смт. Буки. У цій місцевості протікає річка Гірський Тікич, а біля неї розташовані високі скелясті береги, які і утворили Буцький каньйон. Місце популярне серед любителів піших прогулянок, альпіністів і всіх прихильників активного відпочинку. Виїжджати сюди потрібно на машині, і тільки вранці. Тут достатньо місця, щоб розкласти намет і залишитися на кілька днів.

Тунель кохання

Наступна визначна пам'ятка розташована в Рівненській області. Це одне з наймальовничіших місць країни, куди з'їжджаються всі закохані. Тут проводять весільні фотосесії і просто прогулюються сім'ями. Це місце являє собою зелений тунель в лісовому масиві довжиною близько 4 км, створений заростями дерев і кущів, які сплелися між собою і створили ландшафтну споруду у вигляді арки. Існує легенда, що якщо закохана пара, яка пройде через тунель, загадає бажання, то це бажання обов'язково здійсниться.

Бакота

Це село розташоване в Хмельницькій області. У 1981 році в ході будівництва Новодністровської ГЕС населення цього населеного пункту було виселено в сусідні міста, а саме село повністю затопило водою. Сьогодні це місце неймовірної краси, і сюди приїжджають милуватися заходами сонця з усієї України. Тут розташована затока Дністра, є гарні пляжі і монастир в скелях. Вода тут холодна, але нібито лікувальна.

Будиночок рибалки

У селі Старий Солотвин Житомирської області розташована невелика дерев'яна хатина, яка виглядає, як з казки. Якщо будете проїжджати поблизу, обов'язково відвідайте це місце, щоб влаштувати тематичну фотосесію. Хатина розташована на невеликому острові, який прозвали Острів любові. Будиночок оточений водою і декількома деревами, а веде до нього невеликий дерев'яний міст. Тут можна розбити намет і вночі дивитися на зірки разом зі своєю другою половинкою. Раніше повідомлялося, в яких містах України найбрудніше повітря серед 39 населених пунктів країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ