Котлети можна готувати з будь-якого м'яса, з додаванням овочів, зелені і навіть сухофруктів. Український шеф-кухар Євген Клопотенко часто експериментує з різними інгредієнтами, і на цей раз він розповів українцям рецепт курячих котлет з додаванням кураги. Гарніром до такої страви може стати звичайна гречка, але з додаванням каррі.
Курячі котлети з курагою
Інгредієнти:
- Куряче філе - 400 г;
- Курага - 100 г;
- Манка - 50 г;
- Яйце - 1 шт (при бажанні);
- Сіль, спеції - за смаком.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Для приготування курячих котлет необхідно перемішати куряче філе і курагу. Для зручності можна змішувати інгредієнти прямо в м'ясорубці. Можна взяти готовий фарш і додати в нього дрібно нарізану курагу.
Далі додаємо в фарш яйце, спеції, сіль, манку, і формуємо котлети. Яйце в фарш можна не додавати, це при бажанні.
Для таких котлеток деякі господині готують паніровку із сухарів та кунжуту.
Обсмажуємо котлети 5 хвилин з одного боку, потім перевертаємо на інший бік і обсмажуємо ще 5 хвилин.
Подаємо курячі котлети з гречкою, в яку при варінні додаємо приправу каррі.
Гречку з каррі і котлети з курагою можна подавати як на обід, так і на вечерю для всієї родини.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сезонні овочеві котлети з кабачків і картоплі.