Today.ua

Коронавірус “Дельта Плюс“: в Україні прогнозується новий пік захворюваності через кілька тижнів

Штам коронавірусу "Дельта" мутував у "Дельта Плюс", який вже поширюється Україною. Тому вже у грудні очікується новий пік захворюваності на коронавірус, прогнозує головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич.

Циркуляцію "Дельта Плюс" вже виявлено на території кількох областей України, зокрема, Херсонської, Одеської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської, Волинської та Закарпатської.

За словами Ромаскевича, частка нового штаму у захворюваності жителів Херсонської області становить 10-15%. Враховуючи, що всі три попередні хвилі були викликані різними штамами COVID-19, другий пік цієї хвилі прогнозується на 10-15 грудня 2021 року. При цьому загальна захворюваність COVID-19 в Україні знижується. При цьому більшість областей продовжують перебувати у "червоній" зоні. За минулий тиждень, з 15 по 21 листопада, в Україні зафіксували 115 304 нових випадків зараження коронавірусом, що менше, ніж на тиждень раніше.

За словами медиків, "Дельта Плюс" поширюється на 10-15% швидше за решту штамів і вважається найбільш заразним. За даними вчених, варіації "Дельти" більше впливають не на тяжкість захворювання, а на швидкість передачі збудника.

Відмінними рисами "Дельта Плюс" є біль у спині, діарея, головний біль, важке дихання. Все це може супроводжуватися нудотою, втратою апетиту та легким сухим кашлем. Крім того, у хворих знову пропадає запах і смак, як було за найперших штамів COVID-19.

Раніше повідомлялося, чи ефективні вакцини від COVID-19 проти нового штаму "Дельта".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ