Коли потрібно перемішувати смажену картоплю, щоб страва вийшла з рум'яною скоринкою і не підгоріла

Автор: Лобанова Єлизавета

Смажена картопля - улюблена страва багатьох людей. Однак, навіть в такій простій на перший погляд страві є нюанси. Щоб картопля не підгоріла, але при цьому вийшла із золотистою скоринкою, її потрібно правильно перемішувати. Саме в цьому полягає секрет смачної смаженої картоплі.

Коли потрібно перемішувати смажену картоплю, щоб страва вийшла з рум'яною скоринкою і не підгоріла - today.ua

Досвідчені кулінари говорять, що не слід змішувати шматочки овоча відразу після того, як висипаєте їх на сковорідку, а краще почекати близько 5 хвилин. Після цього можна перевернути картоплю на іншу сторону і дати їй ще хвилин 5 полежати. Проробіть це ще 4-5 разів, до повної готовності картоплі. Тоді картопля не підгорить, але при цьому буде мати золотисту скориночку. Коли потрібно перемішувати смажену картоплю, щоб страва вийшла з рум'яною скоринкою і не підгоріла Найсмачніша смажена картопля та, яка готується на середньому вогні в сковороді з товстими стінками. Варто пам'ятати і про те, що овоч слід смажити у великій кількості розпеченого масла, якщо ви хочете, що картопля вийшла хрусткою. Якщо ви розбираєтеся в сортах картоплі, то для смаження потрібно брати картоплю, що не розварюється. Про це заздалегідь можна запитати продавців на базарі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Досвідчені господині радять перед смаженням заливати картоплю холодною водою з під крана і залишати на 15 хвилин. А смажити картоплю краще на домашньому салі. Тоді страва буде мати особливий аромат.

Раніше повідомлялося, коли потрібно солити відварну картоплю, щоб страва вийшла смачною і корисною.

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників