Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємств

Кабмін запропонував Верховній Раді проголосувати за обмеження трансжирних кислот в харчових продуктах, які виробляються в Україні. Дані добавки є небезпечними для здоров'я, а містяться вони у великій кількість продуктів, про що багато споживачів навіть не здогадуються.
В Україні можуть ввести норму дозволеної кількості трансжирних кислот, встановлену Міністерством охорони здоров'я. Там, де норма буде перевищена, такі продукти будуть заборонені до реалізації.

Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємств - today.ua

При цьому заборона не стосуватиметься трансжирних кислот, які містяться в жирах тваринного походження.

Споживання трансжирних кислот населенням викликає особливе занепокоєння у всіх країнах, так як їх високий рівень споживання призводить до ряду небезпечних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання і деякі форми раку.

Згідно з рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, загальне споживання трансжирних кислот не повинно перевищувати 1% від загальної кількості спожитих калорій, що відповідає менш ніж 2,2 г в день при раціоні в 2 тис. калорій, або 2 г на 1 жиру в харчових продуктах. Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємствУ сучасних продуктах харчування трансжири містяться в молочних, м'ясних та кондитерських виробах. У великих кількостях вони утворюються шляхом гідрогенізації ненасичених жирів, наприклад при виробництві маргарину. А маргарин, як ми знаємо, багато виробників додають у випічку і продають під виглядом вершкового масла.

За словами медиків, надмірний вміст трансжирних кислот підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 21% і смертність від них на 28%.

Раніше повідомлялося, яке вершкове масло в Україні визнано фальсифікатом.

ДЖЕРЕЛОukranews.com