Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємств

Автор: Лобанова Єлизавета

Кабмін запропонував Верховній Раді проголосувати за обмеження трансжирних кислот в харчових продуктах, які виробляються в Україні. Дані добавки є небезпечними для здоров'я, а містяться вони у великій кількість продуктів, про що багато споживачів навіть не здогадуються.

Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємств - today.ua

В Україні можуть ввести норму дозволеної кількості трансжирних кислот, встановлену Міністерством охорони здоров'я. Там, де норма буде перевищена, такі продукти будуть заборонені до реалізації.

При цьому заборона не стосуватиметься трансжирних кислот, які містяться в жирах тваринного походження.

Споживання трансжирних кислот населенням викликає особливе занепокоєння у всіх країнах, так як їх високий рівень споживання призводить до ряду небезпечних захворювань, включаючи серцево-судинні захворювання і деякі форми раку.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Згідно з рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, загальне споживання трансжирних кислот не повинно перевищувати 1% від загальної кількості спожитих калорій, що відповідає менш ніж 2,2 г в день при раціоні в 2 тис. калорій, або 2 г на 1 жиру в харчових продуктах. Кількість трансжирів у продуктах харчування буде обмежено: Кабмін ввів норму для харчових підприємствУ сучасних продуктах харчування трансжири містяться в молочних, м'ясних та кондитерських виробах. У великих кількостях вони утворюються шляхом гідрогенізації ненасичених жирів, наприклад при виробництві маргарину. А маргарин, як ми знаємо, багато виробників додають у випічку і продають під виглядом вершкового масла.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За словами медиків, надмірний вміст трансжирних кислот підвищує ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 21% і смертність від них на 28%.

Раніше повідомлялося, яке вершкове масло в Україні визнано фальсифікатом.